Jetlane

– mukana suomalaisessa whippet- ja greyhound-racingissä!

 

Ajankohtaista

 

Miisa (14 kk) juoksi Kaupissa 20.7.19 soolon.  Sen splittiaika oli päivän nopein. Koira väsähti vähän lopussa, mutta soolo komeasti läpi kolmosluokan ajalla. Kiitos kasvattajalle, että rohkaisi laittamaan näinkin nuoren koiran sooloa suorittamaan.

 Kaupin kisojen 14.7.19 yhteydessä Little Brillo eli 'Miisa' (s. 2018) juoksi elämänsä ensimmäisen harjoitusjuoksun suljetusta kopista. Huonosta lähdöstä huolimatta aika 280 m:llä lupauksia antavan hieno 17,18. Pete kokeili parin vuoden tauon jälkeen 350 metriä ja sekin matka taittui hyvin. Osku juoksi tasollaan 280 m eli 18.80.  

Näin upean kuvan Milla Toivanen otti Miisan kipityksestä 14.7.19.

 

 Suuri yllätys oli Viksun pääseminen kakkossijalle 20.7.19 narttukoirien Giorgious Sprintissä.

 

Kesän jättiyllätyksenä on pidettävä WT-Bertilin eli 'Peten' Tampereen Juhannuskisoissa 23.6.19 saavuttamaa Kauppi Sprintin voitoa. Aika 18,54. Muutenkin pikkumusta on tällä kaudella ollut hyvässä kunnossa viime kesäisen kisailun sotkeneiden parin pienen sairastelun jälkeen.  

 

Wild Victorialla eli 'Viksulla' ovat kaarteet edelleen vähän hakusessa, vaikka niitä viime kesänä kovasti jo harjoiteltiin. Muutama kerta sentään on päästy podiumillekin. 

SVKL:n kisoissa 13.7. Viksu osallistui 480 metrille. Voittaja oli Capes' Ellie.Kuva: Erkki Ruusunen.

 Kennelimme sponssaa Kaupin SM-kisojen (EGU) 20.7.19 yhteydessä erikoiskilpailun KENNEL JETLANE TROPHYN WHIPPETEILLE (280 m). Siihen voivat osallistua luokkien L 7 - L5 koirat, joilla on GRL:n kilpailukirja. 

GRL:n kisat 25.5., 1.6. ja 16.6. ja 19.6.19 peruutettiin liian vähäisen osallistujamäärän takia, joten juoksutimme harjoitusjuoksut 1.6. ja 19.6. Ke 12.6. Treella 280 m. Viksu 17,26, Osku 18,67 ja Pete 18,77. Metsämäessä 19.6. 325 m. Viksu  20,10, Pete voitti Oskun yhteislähdössä noin 10 metrillä. Kiihdytyksessä koirat kilkkasivat toisiinsa, mikä saattoi sotkea Oskun juoksurytmin. Koirat ovat näet aiemmin harjoituksissa juosseet hyvin tasaisesti muutaman sadanosan sisälle toisistaan ja Oskun on Ollut rahtusen nopeampi. Peten aika hitaalla Metsämäen radalla oli nyt 21,98. Miisa on opetellut kaarteita ja mökillä vähän kopista lähtemistäkin. Juoksee mutkat jo hienosti kaiteella.

Kevät meni koirien harjoittelun osalta hyvin. Huhtikuun alussa siirryttiin maneesista mökkipellolle ja -radalle. Touko- ja kesäkuussa käytiin jokunen kerta Kaupissa harjoituksissa. Su 19.5. Osku ja Pete osallistuivat SVKL:n Kaupin kevätkisaan. Menestys molemmilla huono, joutuivat liian koviin lähtöihin.

 

Oskulla synttärit 12.5.19 ja Miisalla 11.5.19.

Viksu vietti kaksivuotissyntymäpäiviä 9.2.19.

Laumamme uusin tulokas 'Miisa' eli Little Brillo (s. 11.5.19) saapui talouteemme 12. tammikuuta 2019. Se on iloisella, touhukkaalla olemuksellaan tuonut piristystä koko laumaa. 

Jerry ja Pete viettivät syntymäpäiviä 6.1.19.Pidimme komeat tuplasynttärit, ja kakkua riitti koko koiralaumalle.

Aloitimme tällä kertaa maneesikäynnit jo joulukuun puolella (15.12.) ja on käyty siellä kerran viikossa helmikuun alkuun saakka. Kotipihassa on sen jälkeen juoksenneltu paksussa lumihangessa.

Kausi 2018 saatiin onnellisten päätökseen. Loppukesään Pete, Osku ja Waldo ottivat muutamia sijoituslähtövoittoja, joista pitää olla iloinen niistäkin. Heinäkuussa alkaneen kiiman jälkeen greyhound-tyttömme Viksu aloitti juoksuuransa syyskuussa ja ehti juosta Suomen puolella yhden kisan sekä Ruotissa Åkerskanalenissa pari kisaa. Kiitokset Jonekselle Ruotsin keikan toteutuksesta!

Sponsoroimamme KENNEL JETLANE WHIPPET TROPHY tuli juostuksi Kaupissa 28 7.18. Onnittelut voitosta Tommille, Jaanalle ja Jutalle! Onnea muillekin palkituille, ja lämmin kiitos kaikille osallistuneille; I Crimdon Scapolite 19,72, II  Love at First Sight 19,76, III Inside I am Dancing 19,85 ja IV Inflames 20,07. Peteltä SM-kisat ja sen jälkeisetkin kilpailut jäivät harmillisesti väliin vatsavaivojen takia. Osku sentään on päässyt sijoituslähtöihin juoksentelemaan. 

Kennelimme sponssaa CGRC European Championshipsien yhteydessä erikoiskilpailun KENNEL JETLANE TROPHYN WHIPPETEILLE (280 m). Osallistua voivat luokkiin L5 - L7 kuuluvat koirat, joilla vähintään yksi hyväksytty startti GRLn puolella tällä kaudella. Kilpailu juostaan suorana finaalina 28.7. jos ilmoittautuneita on 3 - 6. Voittajalle mantteli + 50 euroa + pokaali. Muille finalisteille pokaalit - muistopalkinnot. Hyvät palkinnot, kannattaa siis osallistua!

In July 2018 we have had many duties to do, but  anyway our dogs have been running  once or  twice in a week in Jetlane Park.  

It's June now. Our dogs have weekly trained at Tampere Kauppi Stadium. Anyway, tedious to notice that no-one of them is not yet in a satisfying shape. We truly hope they'll be faster in the end of July.  Waldo-whippet (Weikotin CA-Waldemar) will start his track career at Kauppi on the 17th June by running 280 meters. Whippet 'Pete' (WT-Bertil) and our young greyhound bitch 'Viksu' Run-up Wild  Victoria will practice after the official heats.  

The most respected competion of 2018 in Finland is CGRC European Championships for greyhounds and whippets. That contest will be arranged at Tampere greyhound stadium in the end of July (1 round on 25th July and the finals on 28th July).   

Heinäkuussa 2018 meillä on ollut monenlaisia velvoitteita tehtävänä, mutta kerran tai kahdesti koirat ovat kuitenkin päässeet juoksemaan Jetlane Parkissamme. La 7.7. Ilkka oli pitkän päivän hommissa TVK:n Ruskolla järjestämässä vinttikoirien erikoisnäyttelyssä. Edellisenä iltana jo meni myöhään, kun laitettiin porukalla näyttelyaluetta kuntoon.  

Kesäkuu on menossa ja takana ovat toukokuun yli kaksiviikkoiset helteet. Koiria on käytetty radalla Kaupissa harjoituksissa, mutta vauhtia ei vielä oikein ole löytynyt. Jatkettakoon samaan malliin sillä toivella, että heinäkuun lopulla jo kunto löytyisi. Waldo juoksi 6.6. soolon 23,25/350 m ja sen jälkeen 13.6. 280 metrin ryhmäjuoksun Peten ja Oskun kanssa voittaen ne molemmat. Waldon ensimmäinen kisa on Kaupissa 17.6.      

Eletään jo huhtikuun puoliväliä, mutta edelleen aamuisin ovat autonikkunat jäässä. Tänään 13.4.18 puolilta päivin oli lämpöä jo + 12 astetta, mikä lienee kevään lämpöennätys. Lunta täällä eteläisessä Suomessa ei enää ole kuin ojanpohjilla ja pihojen aurauskasoissa. Tampereella on maa ilmeisesti vieläkin valkoisena. Pari päivää sitten Kaupissakin kuului radan takasuoralla olleen lunta miltei kiskoon saakka.

Eilen 12.4. Osku vietti kaksivuotispäiväänsä ja päivää aiemmin eli 11.4. Taavi täytti seitsemän vuotta. Jos on ollut juhlaa, niin on ollut suruakin: Perjantaina 6.4.18 "isomusta" eli kultainen Leevimme jouduttiin lopettamaan. Muutamana viime päivänä se oli alkanut osoittaa sairauden oireita. Eläinlääkärissä tutkittiin ja tehtiin kokeita, joiden jälkeen oli raskaan päätöksen aika.     

Kylmää..., kylmää.. Maaliskuu oli viileä, mutta sittenkin melko vähäluminen täällä eteläisessä Suomessa. Lunta on ollut parhaimmillaan ehkä sellaiset 15 cm. Nyt, kun huhikuun alkupuolta jo elellään, yöt ovat edelleen olleet kauttaaltansa kylmiä. Aamuisin pakkasta on ollut sellaiset 6 - 12 asetta ja sitten päivällä lämpömittari on kivunnut muutaman (2 - 5) asteen  lämpimän puolelle. Maa on jäinen ja puoliksi lumen peitossa. Koirien juoksuttamiset ovat edelleen maneesikäyntien varassa. Siellä olemme käyneet viikoittain tammikuun alusta saakka ja jatketaan ainakin 15.4.18 asti.

Viksu täytti vuoden 9.2.2018. Waldolla oli yksivuotissynttärit 4.1.18. Jerry ja Pete puolestaan 'juhlivat' syntymäpäiväänsä 6.1. Maneesissa olemme käyneet kerran viikossa koko tammikuun ajan. Helmikuun alussa oli kovia pakkaspäiviä ja sitten maahan satoi vielä useita senttejä lunta, joten maneesin asemasta juoksutimme koiria vain kotipihassa. Kolme kuukautta on jo kulunut edellisestä Irlannin matkastamme, mutta jo nyt mieli palaisi sinne tai ainakin jonnekin lämpimään! Kesää odotellaan!

Three of our dogs have selibrated their birthdays in January. During this year we have visited a horse lobby once a week. In the begining of Feb there were some cold days and then we got a snowfall. So we desided not to go to the lobby. Instead of it we let the dogs to run in our own home yard paddock. Three months ago we were in Irland  but already now missing that country! It would nice be there or in some else warm  place!  Waiting for the summer!  

   

In the halfway of November 2017 we visited in Dublin for watching dog races in Shelbourne Park Stadium, making shopings and fooling around the city. During the last years we have been there about ten times. What a lovely country and city! A nice and relaxing journey! Traping of The stars of the night on 18th of Nov 2017 (see bellow).

 

Kausi 2017 on päättynyt, ja voimme hyvällä mielellä ryhtyä odottelemaan seuraavaa. Lokakuussa on tuiskunnut miltei päivittäin. Lokakuun 26. päivän vastaisena yönä tänne Varsinais-Suomeenkin oli satanut noin 15-senttinen lumikerros. Viikkoa myöhemmin maa oli taas musta ja savinen ja mittarissa päivällä + 8 astetta.

Kuluneena kesä osallistuimme vain noin kymmeneen kilpailupäivään. Kisailimme Kaupissa, Vätissä ja Hyvinkäällä. Lisäksi Pete oli nollakoirana yhdessä Metsämäen kisassa ja Oskukin Vätissä pari kertaa. Osku aloitti varsinaisen kisauransa loppukesällä. Kolmesta käydystä GRL:n kilpailuista lopputulemana oli kaksi voittoa ja yksi kolmossija. Peten 'saaliina' neljä voittoa, viisi kakkossijaa, yksi kolmossija ja yksi viitossija. Voitoista kolme tuli SVKL:n kisoissa. Ei mitään kovin ihmeellisiä saavutuksia kuitenkaan!

Tavoitteena kesään tultessa oli, että Pete (Weikotin WT-Bertil) osallistuisi silloin tällöin kilpailuihin, ja Oskulle (MaXwin Kosmos) saataisiin hankituksi kisakirjat. Päämäärämme tulivat saavutetuiksi. Johtopäätöksenä kuitenkin on, ettei Kosmoksesta taida ihan huippukoiraa tulla. Aikakautena, jolloin radoilla aletaan nähdään jopa 23-kiloisia ja 60-senttisiä whippettejä, tuollainen perinteisen rotumääritelmän mitoissa oleva - 48 cm korkea ja 12,5 kiloa painava - whippet-uros alkaa olla melkoinen kummajainen.

Tallimme uusimmat tulokaat ovat whippet-uros Weikotin CA-Waldemar eli 'Waldo' (s. 4.1.17) sekä greyhound-narttu Run-up Wild Victoria (s. 9.2.17). Waldo harjoitteli kesän aikana käsivieheellä, mutta ei vielä päässyt moottorievieheen kimppuun. Molemmilta niiltä odotamme vahvaa tulemista ensi kaudella!

 

Uusin perheenjäsenemme Run-up Wild Victoria (Joynight & Quetesh Joe la Bello) viettää toistaiseksi aikaansa pääosin Reijan ja Joneksen asiantuntevassa treenauksessa, mutta otti heti paikkansa myös uudessa laumassaan.

Osku joutuu kyllä tekemään täyden iltapuhteen pitääksensä yli tuplasti oman painoisensa greynpennun järjestyksessä. 

 

Pete kiihdytti yhteen kauden neljästä lähtövoitostaan Tampereella 5.8.17.

 

Oskun ensimmäinen lähtövoitto osui heti ensimmäiseen kisaan Tampereella 5.8.17.

Osku ja ensimmäinen voittomitali.

 

Pete otti talven jälkeen tuntumaa taas konevieheeseen juoksemalla Kaupissa 0-koirana 20.5.17.

 

Näyttelylinjainen whippet-uros 'Pippo' on kaikista Jetlane Parkin käyttäjistä ainoa yltiöpäinen uimari. Kuva otettu

Juhannuspäivänä 2017.

 

Puolivuotias Waldo ja puolitoistavuotias Osku viihtyivät Jetlane Parkissamme hyvin yhdessä. Välillä tosin piti

puuttua niiden leikkeihin, ettei pikkupentu olisi liiaksi ruskoinut heiveröisempää Oskua.

 

 

Jetlane-tallimme ratalinjaiset 'vipukat' yhteispotretissa 6. toukokuuta 2017.

 

Tanskalainen Wilson voitti sponsoroimamme Jetlane Whippet Derbyn (325 m), joka juostiin Turun

Metsämäessä 12.6.16. Pete oli kovatasoisessa kisassa hienosti kolmas.

Kesä 2016  meni nopeasti. Varsin paljon kisailimme, ja ahkeruudesta kiitoksena GRL:n 2016 vuoden whippet-sprintterin titteli. Pete (WT-Bertil) oli myös viime kaudella edustamansa TGK:n vuoden whippet ja vuoden whippet-sprintteri. Koko kauden rangissa pysyi luokkana 1 tai 2. Jokusia lähtövoittojakin tuli.  

Kesän 2016 merkittävin tapahtuma on kuitenkin ollut uuden pennun saapuminen talouteen. Hain 21. kesäkuuta Ruotsalon Antilta Helsingistä MaXwin Kosmoksen (s. 12.4.16). Osku on jo löytänyt paikkansa laumassa ja on ottanut Petestä itsellensä painikaverin.

Turussa 19.6.16 juostusta Baltic Sea Enterprice Trophystäa Pete (valkoinen mantteli) kipitti hienosti toiseksi heti tanskalaiskoira Wilsonin jälkeen. Edellisviikon loppuna Pete sijoittui kolmanneksi Kennelimme sponssaamassa arvokisassa Whippet Jetlane Srintti Derbyssä Wilsonin ja Kamagurkan jälkeen.  

Kausi 2016 on käynnistynyt 7.5., ja kisoihin osallistutaan taas mahdollisuuksien mukaan.

Piipahdimme Hyvinkään Sveitsissä Luhtilaukkaajien treeneissä 17.5. Kasvattajat  Eeva ja Lasse olivat ystävällisesti hommanneet Petelle valmiiksi jonotusnumeron, joten se pääsi radalle heti kuudentena. Ei tarvinnut odottaa yöhön asti kotiin lähtöä. Mukava oli tavata samalla reissulla myös WT-Bertilin molemmat siskot Carita ja Piki omistajineen. Hyvä meininki harkoissa tuntui olevan ja paljon koiria! 

Otin vastaan Turussa järjestetyssä GRL:n Gaalassa koiramme (Saxen & Virta) JZ-Taavin saaman "Vuoden 2015 tulokas" -palkinnon. Kuluneella kaudella GRL:n kisoissa juoksi yli 40 whippetiä, joista Taavi keräsi toiseksi eniten Vuoden Koira -pisteitä.Taavi on lisäksi Turun Greyhound Klubin Vuoden koira, sprintteri ja tulokas.

Nuori WT-Bertilimme sijoittui tulokaslistalla kolmanneksi Taavin ja Pepin jälkeen ja avoimella listallakin se oli viides. Jo 1,5- vuotiaana se pääsi kovaan vauhtiin. SVKL:n puolella Bertil kävi näyttäytymässä yhden startin verran. Mikäli Pete olisi ollut 'sopivasti' viime kesäistä hitaampi, pisteitä olisi karttunut vielä enemmän, koska silloin se olisi voinut juosta läpi kauden noissa hieman verkkaisemmissa lähdöissä.   

Ensi kaudella pitää opetella juoksemaan myös Tuomarikartanon ruoholla! Toivottavasti on lumeton kevät, jotta päästään treenaamaan kunnolla jo maaliskuussa.   

Tammikuun 6. 2016 juhlimme tuplasynttäreitä: WT-Bertil 2 v. ja Jerry 6 v. Onnea pojat!

Kausi 2015 on sitten päätöksensä saanut. Weikotin JZ-Taavi palasi radalle puolentoista vuoden tauon jälkeen, ja aloitti kisauransa GRL:n puolella voitolla - hyvin oli pupunjahtaamistaito yhä hallussa!

Weikotin WT-Bertilin yksivuotiskausi sujui yli odotusten. Nuorella kuonolla ei ollut muita tavoitteita, kuin juosta molempien liittojen kirjat sekä oppia kisakoiran tavoille. Hyvän soolokoejuoksun vuoksi Pete joutui heti ensimmäisessä lähdössään kilpailemaan ykkösluokan koirien kanssa, ja kovat lähdöt jatkuivat läpi kauden.

Yksi sykähdyttävä hetki oli Euroopan Puppy Derby, jossa Pete välillä jopa johti kilpailua, mutta oli lopulta hopealla ajalla 18,29/280 m – toisen Supersonic-tsekkikoiran kuitenkin lyöden! Toinen oli Whippet Classic Class Champion –finaalin voittaminen ykkösluokan kellotuksella 31,85/480 m. GRL:n Vuoden Koira -listallakin natiainen on korkealla, avoimessa sarjassa viides ja tulokkaissa kolmas.
 
 

La 12.9. Tampereen Kaupissa loistopäivä meille: Whippet classic class championin (WCCC 480 m)  nopeammassa lähdössä Pete 1. (Aika 31,85 L1) ja Taavi 3. (32,38 L2). Hyvää jatkoa siis Metsämäen kahden viikon takaiselle 325 m kaksoisvoitolle. Hyvä pojat!

Podiumilla Euroopan Puppy Derbyn hopeamitalistina tsekkikoirien välissä. 

 La 15.8.15 oli WT-Bertilin orastavan kilpailu-uran toistaiseksi paras päivä. Pete kipitti kovien tsekkiläiskoirien puristuksessa hienosti CGRC:n Euroopan Puppy Derbyn hopeasijalle kovalla ajalla 18.29. Sijoitus oli itselle yllätys, vaikka koira onkin toistuvasti varsinkin harjoituksissa juossut - eri radoilla ja matkoilla - kovia ykkösluokan aikoja. JZ-Taavi sijoittui kovavauhtisessa 480 metrin finaalissa neljänneksi ennatyksellään 32,17. Wider-koira, kun on Taavi antaa joka kisassa kilpaveljilleen metrikaupalla tasoitusta.  

La 15.8. ja  su 16.8. Ilkka töissä Raisiossa Turunmaan Kenneyhdistyksen ja TVK:n koiranäyttelyissä. Kylmän aamun jälkeen saatiin nauttia kuumasta helteestä. 

Metsämäessä 19.8.15 Pete kipitti kahden koiran 325 m:n harjoitusjuoksun aikaan 21.01 ja kaksi viikkoa aiemmin soolona 21.08 (sähköaika). Pete juoksi Tampereella 280 m 14.7.15 hienosti 22,56. JZ-Taavi sai Metsämäen harkoissa 29.7. 325 metrillä 1-luokan ajan 21,14. 

Pete piiipahti 25.7.15 Hyvinkäällä ja avasi SVKL:n kilpauransa heti voitolla. 

Tampereella kävimme 18.7.15 osallistumassa SM-kisojen alkueriin: Omassa lähdössään Taavi 3 ja Pete 5. Lisäksi NN-Napoleon kipitti 280 metrin trialin komeasti alle 19 sekunnin. Samalla saatiin neljän vuoden takainen L1-luokitus päivitettyä veteraanille paremmin sopivaksi L4:ksi

Oli kova hoppu saada Petelle toinen startti GRL:n puolelta, jotta saatettaisiin pistää vinttikoiraliittoon kilpailukirja-anomus matkaan, ja että koira voisi osallistua Tampereen SM:iin 18.7.15 ja muihinkin arvokisoihin. Kun vipukkalähtöjä ei muutoin näyttänyt muodostuvan, ilmoitimme kolme omaa koiraa Haukiputaalle leiriviikon viimeiseen kisaan 4.7. Ja oma jäsenten välinen lähtömmehän siitä tuli: Taavi 1, Pete 2 ja Napo 3. Kotiin, kun saavuttiin, kilpailukirja laitettiin heti hakuun. 

Nyt (10.6.) harmitellaan sitä, ettei Metsämäkeen tule lainkaan whippet-lähtöä 13.6. Sen olisimme kipeästi tarvinneet voidaksemme laittaa vinttikoiraliiton kilpailukirjan hakuun. Ylipäätään ihmetyttää, miksi Turun Metsämäen kisapäivät on koko kauden osalta laitettu samoiksi, jolloin SVKL:llä on tärkeitä kisatapahtumia: la 6.6. (EM-maastot HKI), 13.6. (Tähtisprintteri Hyvinkää), 29.8. (W-H kasvattajakisa Hyvinkää), 5.9. (V-S kennelpiirin mestaruus Tku Vätti), 3.10. (Team Race Hki). Whippet-lähtöjen jäädessä pois, Metsämäessä juostaneen useampiakin neljän greyhound-lähdön kisapäiviä.     

Taavin ja Peten elämän ensimmäinen kilpailu GRL:ssä 06.06.15: Taavi voitti lähtönsä ja Pete oli neljäs. Sen verran oli Peten kovassa (lkat 1 - 3 ) startissa, tungosta ja kylkikontakteja, että se jäi kauaksi edellisviikolla juoksemastaan sooloajasta 21,42 ja treeneissä juoksemastaan 21,27:stä. Hienosti nuori rohkea otuksemme kuitenkin sinnitteli joukon mukana porukassa, jossa oli mm. GRL:n viime vuoden koira sekä viime vuoden sprintteri. Taavilla on kapasiteettia juosta ykkösluokan aikoja, joten jos ehjänä säilyy, vauhtia tullee lisää vielä kesän edetessä.  

Capes' Lee eli Leevimme vietti 8-vuotissynttäreitä 1.6.15.   

24.4.15 Vendy 11 vuotta  ja Ulla xx vuotta!

Peten virallinen mittaus Salossa su 8.2.15. Tulos 53,6 cm eli koira on selvästi nk. ylikorkea. Itse asiassa olen tyytyväinen, että kilpurilla on näköä ja kokoa. Rymistelee tukevammin myös GRL.n kisoissa, kun ei jää ainakaan pienen kokonsa takia muiden tallomaksi.    

Matkan jälkeen la 8.2. istuin Jerryn kanssa Turussa eläinlääkäriasemalla vuoroa odottamassa yli iltakymmeneen. Hammas kun oli matkan aikaisessa hoitopaikassa mennyt sisäposkesta läpi ja aiheuttanut mojovan turvotuksen. Homma hoitui onneksi muutamassa päivässä antibiooteilla, ja Jerry oli taas naamoihin pussaileva oma itsensä.   

Helmikuun ekalla viikolla ryhmämatkalla Irlannissa. Loisto reissu ja mahtava porukka! Kiitokset Hannulle ja Anulle matkan järjestelyistä Vieralle Paul Hennessyn kennelvierailusta.   

 

24. - 25.1.15 Turussa KV-koiranäyttely. Ilkka oli molempina päiviä Messukeskuksessa mukana TVK:n hommissa.

 

19.1.15 Tällä hetkellä ei mitään erikoista! Lumien sulamista jo odotellaan!

 

6.1.15 Tuplajuhlat! Jerryn ja Peten synttärit!

9.11.14

Käväistiin tänään Run-up:illa. On ollut pitkään puhetta, että joskus olisi kiva nähdä heidän systeeminsä. Juteltiin, katseltiin paikkoja ja vilkaistiin pentujakin ilman ostoaikeita. Vaikutuimme näkemästämme. Heillä on hienot tilat ja manttaalit, erinomainen lajituntemus ja mikä tärkeintä - pitävät erittäin hyvää huolta koiristaan.  

25.10.14

Osallistuimme TSGK:n Makkarajuoksuihin Pinsiön vetosuoralla. Pete sai ensimmäisen mitalinsa. Mukava tapahtuma. Ihmiset olivat ystävällisiä ja huomioonottavia. Tapahtumasta jäi niin hyvä mielii, että TSGK:n porukoihin mennään jatkossakin mukaan. Kiitos!  

  

1.10.14 Pete juoksi Metsämäessä toisen koiran seurassa. Aika noin 22,46 s.  

 

24.9.14

Peten ensimmäinen 325 m kopista ja täydessä kisavarustuksessa: 22,57 s. Lupaa hyvää ensi vuodelle!

17.9.14

Tänään keskiviikkoharkoissa Pete juoksi kopin läpi ensimmäisen 325-metrisensä Metsämäessä. Otimme juoksun videolle, ja kaikki näytti olevan kunnossa. Ajovietissä ei ollut pienintäkään ongelmaa, vaikka viehe kulki aika etäällä koirasta. Kaarrejuoksu oli hämmästyttävän halittua eikä vauhdin säilyttämisessäkään ollut hankaluuksia. Tästä on hyvä jatkaa! 

27.08.14

Peten ajoviettiä olemme pyrkineet vahvistamaan läpi pentuiän mm. rättileikkien avulla ja sittemmin myös käsiviehevedoin. Tänään otimme Metsämäessä ensimmäisen harjoituksen moottorivieheellä. Koira juoksi etusuoran alusta ensimmäisen kaarteen alkuun. Ajovietti on todella voimakas, ja vieheen pysähdyttyä koiraa oli jopa vaikea saada baanalta pois. Muiden koirien juostessa Pete herätti äänekkyydellään ja raivokkuudellaan radan varressa suurta huomiota. Olemme todella tyytyväisiä!

26.08.14

WT-Petellä on ollut lystiä. Jatkuvaa painimista isänsä JZ-Taavin kanssa...  Lähtökoppiharjoituksia on käyty nyt useampi kerta Jetlane Parkissa tekemässä ja kaikki näyttää sujuvan hyvin.

18.08.14

Leevin nimipäivä!

4.08.14

Huh! Ensimmäinen työpäivä loman jälkeen on mennyt muutamia juoksevia asioita hoidellessa ja työrutiineihin totutellessa.

Toissaviikko oli koiranhoidollisesti aika haasteellinen, sillä pienessä kesämökissä asustivat yhtä aikaa kaikki suvun seitsemän koiraa. Sen jälkeen pikkukoirat lähtivät Nauvoon. Vallankin pikku-Peten 10 päivän poissaolo on tuonut tilapäisen seesteisyyden ilmapiirin taloon. Ullan mukaan Pete oleskelu Porissakin oli sujunut todella hyvin. Ainoastaan heidän uuden kulmasohvansa se oli ehtinyt hajottaa. Vähän ihmettelinkin, eiko todellakaan mitään muuta hajonnut! Kotona ollessaan Pete tekee jo yhden minuutin yksinolon aikana selvää jälkeä kaikesta ympäriltä löytyvästä.Vendyllä tosin alkoi viikko sitten juoksu ja nyt Leevi ja Jerry käyvät kuumana.

Veljenpoika Antti on ollut mökillä useampana viikkona töissä. Olemme mm. kunnostaneet koirarataa ja sen ympäristöä sekä hakanneet takka- ja saunapuita.

Kuumina kesäpäivinä Jetlanen lampi on ollut kovassa käytössä. Pete on innokas uimari. Kun useimmat vinttikoirat tyytyvät vilvoittelemaan veteen kahlaamalla, Pete tekee oikein kunnollisia uintilenkkejä.

 

16.06.14

Kesä on jo pitkällä, kun tätä viestiä kirjoitan.

Tällä hetkellä huomiomme keskipisteenä on väistämättä whippet-pentu Weikokin WT-Bertil (Pete). Todellinen Jekyll & Hyde -persoona. Kaunis ja lempeä, mutta yksin jäädessään todellinen riiviö, joka laittaa pieneksi silpuksi kaiken ympäriltään löytyvän. Välillä pitää ryhtyä erotuomariksi, kun Pete ryhtyy liiaksi kiusaamaan kaikesessa kiltteydessään puolutuskyvytöntä Leevi-greyhoundiamme. Kukapa tykkäisi, kun 15-kiloinen otus roikkuu hampaillaan poskessa.        

Mökkitalkoita pidettiin 10.5. TGK-laisten voimin. Väki oli ahkeraa ja paljon saatiin aikaiseksi. Nyt on sitten juoksutettu Pikku-Peteä sekä nurmikolla että käsivieheen perässä radalla. Vieheen kanssa juokseminen tuntuu kiinnostavan, mutta parasta hupia taitaa sittenkin olla serkkupoika Pipon kanssa telmiminen ja lampeen pulahtelu. 

Laitilassa oltiin 29.5. kiihdytyskisoissa ja pääsipä Petekin 31 muun koiran joukossa oman suorituksensa tekemään. Leevi (Capes' Lee) täytti 7 vuotta 1.6.14.

Iloksemme havaitsimme, että Turun Vinttikoirakerholla on tänä kesänä kerran kuukaudessa myös pentutreenit. Niihin on ainakin jokunen kerta tarkoitus osallistua.    Vipukoilla, kun kilpaillaan näyttää siltä, että harrastamisen painopistekin ehkä on jatkossa tähän astista selvemmin vinttikoiraliiton kilpailuissa, onhan vipukkatoiminta siellä koiramäärältään mittavampaa kuin GRL:ssä.    

1.04.14

Felix lähti viimeiselle matkalle Turun eläinsairaalaan. Nopeasti edennyt luusyöpä koitui ylvään, kauniin ja aina iloisen koiramme kohtaloksi.    

- - - -

Pitkä tovi ehti vierähtää siitä, kun kotisivujamme viimeksi päivitettiin. Nyt ne ovat saaneet kokonaan uuden ilmeen, kiitos verkkoviestinnän ammattilaisen Mika Tammenkosken. Jatkossa päivityksetkin pyritään entistä ajantasaisempina.

Monenlaista kiirettä on elämään totta kai mahtunut. Toivottavasti jatkossa päivityksiä tulee tehtyä vähän säännöllisemmin kuin edellisille sivuille. Ensi kesänä ehtinemme myös kahta viime vuotta aktiivisemmin osallistua kerho- ja kilpailutoimintaan.

Kesällä 2013 Ulla kilpailutti vipukoita Taavia ja Napoleonia vinttikoiraliiton kilpailuissa harvakseltaan. Saavutuksina oli mm. Taavin SM A-finaalin nelostila ja Napon voitto SM:n B-finaalissa. Muu lauma vietti lähinnä leppoisia lomapäiviä mökkipelloilla kirmaillen. Koska greyhoundit eivät kilpailleet, kesäkausi oli siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei yhtään jalkavammaa ollut hoidettavana.

Jetlane-rata pidettiin koko kesän kunnossa, ja palanpainikkeeksi loppukesällä 2013 asensimme koko parinsadan metrin matkalle juoksu-uran sisälaitaan aidan. Tämä mahdollistaa sen, että jatkossa koirat saadaan juoksemaan koko rata päästä päähän ilman käsiviehettä.

Helmikuussa 2014 teimme greyhound-harrastajien kanssa viikon reissun Irlantiin. Kävimme katsomassa mm. National coursingin meetingiä Clonmelissä sekä racingiä Shellbourne parkissa ja Clonmelissä. Retken kohokohtiin kuului myös puolen päivän vierailu Dolores Ruthin Razldazl-kennelliin. Vaikka aikaisempia Irlannin matkoja takana on kymmenkunta, oli tämä ehdottomasti kaikkien aikojen hauskin ja mieleenjäävin. Kiitokset mukanaolijoille! Kerrassaan mahtava ”puolen-P:n” porukka!

Alkukeväällä 2014 taas alkoi koirien vetoharjoittelu, ja kesää kohti mentäessä pääsee pikku-Bertilkin toivon mukaan ottamaan alustavaa tuntumaa ratajuoksun saloihin.

Ilkka lupautui keväällä 2014 TGK:n hallituksen tiedottajaksi edellyttäen, että tieto kulkee hallituksesta tiedottajalle. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, joten tiedottamistehtävästä oli luovuttava.

Keväällä pistäydyimme Bertilin kasvattajien Eeva ja Lasse Salmelan luona kyläilemässä. Mukava kyläreissu, jonka aikana grillaamisen ja kahvinjuonnin lomassa keskustelimme 'pikkupoikamme' valmistautumisesta tulevalle ratajuoksu-uralle.